keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Matkalle mieli

Ostin turhan kalliin jugurtin. Ihan näkönälkääni. (Vaikka tuotenimi 'Eila' ei houkuttele.)

Ostin sen ehkäpä siksi, että menneiden vuosien Kreikanmatkojen yksi ihanuus oli ruoka. Esimerkiksi sametinpehmeä jugurtti: Τζατζίκι, γιαούρτι με μέλι. Ja yksi harvinaisemmista makunautinnoista, sitruunajugurtti. Jota ei juurikaan Suomesta saa. Vaikka aidohkon kreikkalaisen makuista silkkaa jugurttia saakin.

Aivan ihanaa, polí kalá! Mieli istahtaa heti kreikkalaiselle patiolle aamupalalle. 



Vähän kreikkalaista musiikkia soimaan! Ja muutama helleeninen maisema googlen kuvahausta! 

Minut on niin helppo hurauttaa. Olen valmis kaukokaipuuseen. Haluasin Kreikan matkan juuri nyt ja heti! "Mutta mulla ei oo rahaa", vai miten se nyt meni...

Vaan eipä silti. Kolmattakymmentä matkaa olen tehnyt Kreikan maaperälle. Lienen bongannut riittävästi Kykladeja ja muita saaria yhden elämän tarpeisiin: Rodos, Symi, Kalymnos, Kos (x2), Kreeta (Ierapetra, Retimnon x 2, Platanias) Krissi, Lefkas, Leros, Samos (x2), Lipsi, Paros, Naksos, Ios, Ikaria, Lesvos, Patmos, Santorini (Thira ja Nea Kameni)...  

Jaksaisin silti nautiskella vielä yhden, luulen ma... Voisin lähteä mille saarelle tahansa. Jos voisin. Mieluummin kuitenkin jollekin sellaiselle, jossa en ole vielä käynyt.

Mutta. Óla kalá! Kaikki on hyvin! Laulaa Giorgos Dalaraskin. Óla kalá!




ps. Sitruunoista sinänsä tulee mieleen Capri. Ja limoncello. Mitä se matkailu oikein onkaan?! Syömistä ja juomista. Cin cin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti