perjantai 27. kesäkuuta 2014

Olisiko aika sivistyä?

Olin tyrmistynyt. Sain melkein raivokohtauksen ihan itsekseni. Onneksi sentään on facebook aina valmiina jakamaan tuohtumuksen aiheita, tarjoamaan tilaisuuksia provosoitua ja kertoa, mitä olen mieltä. Lakivaliokunnan äänestystulos tasa-arvoisesta avioliittolaista pöyristytti. Ei voi olla totta! Se hylkäsi aloitteen.

Vaikken halua(isi) tuomita ihmisiä, niin nyt ensireaktio oli, että kävin googlaamassa kuvahausta, minkänäköiset ihmiset äänestävät tasa-arvoa vastaan. Jos olisin ilkeä, sanoisin, että kyllä sen näkee päältä päin. Mutta ei kai se ihan niin ole. Tunnen monta päältä päin viehättävää ihmistä, päältä kaunista kakkua.

Pride-kummit (Tahdon2013) kommentoivat tilannetta City-lehdessä. Monta viisasta ajatusta, joihin voi täydestä sydämestään yhtyä:

Krista Kosonen: "Koin häpeää päättäjien puolesta. Toistasataa tuhatta ihmistä ovat allekirjoittaneet vetoomuksen lain puolesta ja 10 pelokasta äänestävät sen kumoon."
Arno Kotro: "Tunnen uskovia, joille homous on syntiä. Eikö tasa-arvon ja ihmisoikeuksien loukkaaminen ole syntiä?"
Stig: "Ennakkoluulot hälvenevät itsestään elämänkoulussa, ellei joku ruoki niitä aktiivisesti."
Esko Valtaoja: "Muutaman kymmenen vuoden kuluttua kukaan ei edes kehtaa tunnustaa vastustaneensa tasa-arvoa."

Myönnän, että kun kohtaan ihmisen, joka ei hyväksy tasa-arvoa, mietin, mikä sinua oikein vaivaa, miksi et rakasta itseäsi, miten ihmeessä luulet olevasi niin paljon parempi ja oikeutetumpi elämään omanlaista elämää kuin joku toinen. Kuka sinä oikein luulet olevasi!??

Mitä jos valtaa pitäisivät sellaiset ihmiset, joille oma tapa elää on ainoa oikea ja suvaittava?

Terveysintoilijoiden Puolue (TIP). Makkaransyöjät eivät saisi oikeutta ostaa herkkuaan, vaan joutuisivat salaa käymaan rajan takana syömässä sitä. Omenavatsaiset eivät pääsisi terveyskeskukseen, vaan heidän nimensä laitettaisiin ilmoitustaululle häpeälistaan. 
Neuroottiset Kauneusterroristit (NKT). Pälvikaljuiset eivät saisi töitä, koska heillä ei ole tukkaa estämässä älyä pihisemästä ilmaan. Heille pakkosiirrettäisiin tukkaa. Läskit joutuisivat pakkohoitoon. Karppaamaan tai jotain muuta ruokavimmaa toteuttamaan.
Tosi-tv-fanit (TTF). Televisiossa näytettäisiin vain tosi-tv- ja niiden kaltaisia aivottomuuspläjäyksiä. Inhoajille näytettäisiin niitä terapiassa väkisin kuin jossain elokuvassa aikanaan. (Mikähän elokuva se oli?!) 
Autoilijoiden asianajajat (AAA). Pyöräily ja kävely olisi luvanvaraista. 
Runouden rakastajat (RR). Kaikki muu kirjallisuus kiellettäisiin paitsi runot. Ja kaikkien olisi pakko käydä runorippikoulu ja suorittaa runouden perusopinnot.
Isotissisten edustuspuolue (IEP). Pienitissisille ei annettaisi mitään. Ikinä. Paitsi, että oikeastaan tämän pitäisi olla Pienimulkkuisten puolue (PMP), ja ehkä se onkin. Monesti aatteen takana on ihan muu aate kuin se ilmeinen.

Eikä näitä muita parempia, jeesuksesta seuraavia hävettäisi yhtään. Yhtään mikään. Tällaisilla asioilla pelleily. Ihmisarvolla. Taipumuksista ja mieltymyksistä tai niiden puutteesta johtuvaksi määriteltävällä.

Niin, ja miksi pedofiilit saavat hankkia lapsia? Miksi ei tutkita ennen naimisiinmenoa, onko ehdokkaalla kyseinen perversio? Heiltä pitäisi ehdottomasti kieltää lasten hankkiminen eikä vain vaatia todistusta työtä hakiessa, ettei ole saanut asiasta tuomiota. (Ja kuinka paljon heitä on vapaalla jalalla kenenkään tietämättä.)
Olen ollut vierestä seuraamassa, kuinka "ihan tavallinen" perheenisä, joka teki työtä kasvatusalalla, jäi kiinni lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Ja se kohdistuu sentään niihin, joilla ei vielä ole omaa tahtoa. Yksi yhteinen piirre heillä ja homoliittoja vastustavilla on: he eivät tunnista omaa käytöstään tai ajatuksiaan vääriksi. Toista ihmistä loukkaaviksi. Ikävällä, lähes tuomittavalla tavalla itsekkääksi.

Esko Valtaoja toteaa vielä: "Samalla tietysti on tiukasti pantava hanttiin kaikille iljetyksille, jotka omien pelkojensa, ennakkoluulojensa, tietämättömyytensä tai ideologioittensa vuoksi katsovat oikeudekseen sortaa toisia ihmisiä."

Kuka olet Ihmisten puolueessa? Katso video ja katso itseäsi.




ps. Minulla on onni tuntea hienoja ja suvaitsevaisia kanssaihmisiä. Heteroja ja homoja. Ja mitä useampaan jälkimmäisistä olen tutustunut, sitä hartaammin toivon, että henkisesti heidän kaltaisiaan ihmisiä olisi enemmän tässäkin maassa. Meillä olisi paljon opittavaa, paitsi itsearvostuksesta niin myös myönteisestä suhtautumisesta ihmisiin ja elämään. Kiitos teille!